مکتب رئالیسم

قُلِ انْتَظِرُوا إِنَّا مُنْتَظِرُونَ

مکتب رئالیسم

قُلِ انْتَظِرُوا إِنَّا مُنْتَظِرُونَ

مکتب رئالیسم
آخرین نظرات

بسم الله الرحمن الرحیم

 

در شهریور و مهر ماه سال 1401 بود که دو تن از خبرنگاران رسانه های داخلی بنام نیلوفر حامدی و الهه محمدی بازداشت شدند (این دو به فاصله یک هفته از یکدیگر بازداشت شده بودند). یک ماه و خرده ای بعد از بازداشت این دو نفر، وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه پاسداران در بیانیه ای مشترک این دو را به همکاری با ایالات متحده آمریکا متهم کردند چنانچه از آموزش دیدنشان توسط سرویس اطلاعاتی آن کشور سخن رانده که به منظور انجام اقدامات در هنگام اعتراضات گسترده در کشور انجام پذیرفته شده است. در بخش مربوطه آن بیانیه میخوانیم:

نیلوفر حامدی و الهه محمدی آموزش‌دیده سرویس‌های خارجی بودند!
۸/۳- ردّ اطلاعاتی و عملّیاتی تعدادی از عناصر مذکور در اغتشاشات اخیر و پیش از آن نیز مشاهده و حسب مورد اقدام مقتضی به‌­عمل آمده است. به­‌عنوان مثال انتشار اولین عکس از مرحومه امینی روی تخت بیمارستان توسط «ن. ح» صورت گرفت که از آموزش ­‌دیدگان همین دوره‌­ ها در خارج از کشور بود. او با استفاده از پوشش خبرنگاری از اولین افرادی بود که در بیمارستان حضور و استقرار یافته، به تحریک بستگان متوفی و ارسال اخبار جهت­‌دار پرداخت. همچنین است اقدامات «الف.م» که با استفاده از همان پوشش با حضور فوری در شهرستان سقز، به تحریک اطرافیان مرحومه، کارگردانی برخی صحنه­‌ها و انعکاس اخبار و تصاویر جهت­‌دار از مراسم تشییع، تدفین و تجمعاتِ شکل­‌گرفته در آن شهر به ایفای مأموریت پرداخت. این فرد نیز آموزش­‌ دیده­‌ی دوره­‌های رژیم مافیایی آمریکا در کشور‌های خارجی است؛ ضمن آن­که هر دو نفر نقش منابع اولیه­‌ی خبرسازی برای رسانه­‌های بیگانه را ایفا کرده­‌اند.

بیانیه مشترک وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه درباره اعتراضات ۱۴۰۱، کد خبر: ۳۲۱۹۰۶، تاریخ انتشار: ۱۸:۳۸ - ۰۶ آبان ۱۴۰۱، پایگاه خبری تحلیلی رویداد 24: www.rouydad24.ir/fa/news/321906

ازین نکته مهم بگذریم که سازمان اطلاعاتی نشر خبری که به مذاقش خوش نیامده را تأمین منابع خبرسازی برای رسانه های بیگانه خوانده است [جاهلین چرا خودتان از همان ابتدا خبر رسانی صحیح را انجام ندادید و گذاشتید تا خبر مربوطه توسط رسانه های بیگانه منتشر شود؟] اما نکته جالبتر اینجاست که بر همین مبنا پس از چندین ماه بازداشت و در مهر ماه 1402 این دو خانم خبرنگار به همکاری با دولت ایالات متحده آمریکا متهم گردیدند:

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، الهه محمدی به سه اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم برضد امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران محکوم شده است.

... رأی پرونده نیلوفر حامدی، خبرنگار بازداشتی در مهر ماه سال گذشته، به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران صادر شد.

قوه قضاییه اعلام کرد؛ جزییات اقدامات مجرمانه الهه محمدی و نیلوفر حامدی، ۳۰ مهر ۱۴۰۲، ۱۱:۲۳، خبرگزاری مهر: www.mehrnews.com/news/5918409

اما چند ماه بعد و در دی ماه 1402 این دو خبرنگار بطور کامل از اتهام همکاری با دولت متخاصم توسط دادگاه تجدید نظر استان تهران تبرئه شدند:

شهاب‌الدین میرلوحی، وکیل الهه محمدی در این باره گفت:
«پس از اعتراض به حکم محکومیت الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن، پرونده جهت رسیدگی مجدد به شعبه ۳۱ دادگاه تجدید نظر استان تهران ارجاع و نهایتا این دادگاه الهه محمدی را از اتهام همکاری با دولت خارجی متخاصم تبرئه کرد. اما حکم صادره درخصوص دو اتهام دیگر یعنی ۵ سال حبس برای اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و یک سال حبس برای اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام تایید و این حکم در تاریخ ۱۶ تیرماه سال جاری جهت اجرا به شعبه اول اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳  ارجاع شد و رأی قطعی در اجرای احکام به وکلا ابلاغ شد. البته طبق دادنامه دادگاه تجدیدنظر، حکم اشد (یعنی ۵ سال حبس) قابل اجراست.»

او ادامه داد:
«با توجه به اینکه دو اتهام باقیمانده از شرایط کامل بخشنامه عفو سال ۱۴۰۱برخوردار است، امیدواریم الهه محمدی مشمول عفو شده و این پرونده با صدور قرار موقوفی اجرا مختومه شود.»

توضیحات وکیل الهه محمدی از صدور رای تبرئه در دادگاه تجدید نظر، کد خبر: ۱۲۵۳۱۵۰ تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۳- ۱۷:۳۲، پایگاه اطلاع رسانی تابناک: www.tabnak.ir/fa/news/1253150

پرتو برهانپور و حجت کرمانی وکلای نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار در گفت‌وگو با «شبکه شرق» خبر از تبرئه موکلشان از اتهام «همکاری با دولت خارجی متخاصم آمریکا» دادند و اظهار کردند: «نیلوفر حامدی که در ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ و پس از فوت خانم مهسا امینی بازداشت شده بود، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران با اتهامات «همکاری با دولت خارجی متخاصم آمریکا»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام»  پس از گذشت ۱۳ ماه از بازداشت موقت غیرقانونی، محاکمه و به ترتیب به ۷، ۵ و یک سال حبس از باب اتهامات مذکور محکوم شد.»

شرق در خبری نوشت:این وکلا ادامه دادند: «طی مدت رسیدگی بدوی علی رغم درخواست های متعدد جهت فک قرار بازداشت موقت غیرقانونی، با استنکاف قاضی شعبه و برخلاف قانون خانم نیلوفر حامدی در بازداشت موقت بود که در این خصوص شکایتی نیز به وکالت از موکل، طرح شده که در حال رسیدگی است. نهایتاً پس از تقریباً ۱۷ ماه بازداشت موقت غیرقانونی در تاریخ ۲۴ دی ۱۴۰۲، خانم حامدی با صدور قرار وثیقه صد میلیارد ریالی از سوی دادگاه تجدیدنظر استان تهران موقتاً از زندان آزاد شد.»

برهانپور و کرمانی بیان با اشاره به نتیجه دادگاه تجدیدنظر، بیان کردند: «پس از تجدیدنظرخواهی صورت گرفته از دادنامه بدوی، طی حکم قطعی صادره از دادگاه تجدیدنظر استان تهران، خانم نیلوفر حامدی از اتهام «همکاری با دولت خارجی متخاصم» تبرئه شد. لازم به تاکید است برخلاف نقل قول­های مغرضانه و خلاف واقع برخی از اشخاص و رسانه­ ها، در پرونده نیلوفر حامدی هرگز اتهام جاسوسی مطرح نبود و همانطور که قبلاً هم گفته ­ایم، حق شکایت از کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که این اتهام را به او منتسب نمودند، برای موکلمان محفوظ است.»

این وکلای دادگستری در خاتمه تاکید کردند: «با برائت نیلوفر حامدی از اتهام «همکاری با دولت خارجی متخاصم آمریکا»، محکومیت خانم حامدی صرفاً از باب اتهامات «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ترتیب به ۵ و ۱ سال حبس است و صرفنظر از دفاع حقوقی و پذیرش و عدم پذیرش عناوین اتهامی مذکور، با توجه به دلیل تشکیل پرونده علیه خانم حامدی (حوادث پس از فوت خانم مهسا امینی) و زمان تشکیل پرونده (پس از ۲۵ شهریور ۱۴۰۱) و بخشنامه عفو اعلامی ۱۴۰۱ و اینکه خانم نیلوفر حامدی مشمول هیچ یک از مستثنیات بخشنامه عفو مذکور نیست و آنچه موکل را از بهمن ۱۴۰۱ تاکنون از عفو اعلامی محروم کرده بود اتهام «همکاری با دولت خارجی متخاصم» بود که خوشبختانه با حکم قطعی صادره از دادگاه تجدیدنظر استان تهران از این اتهام تبرئه شده است، بنابراین باید پرونده خانم نیلوفر حامدی با اعمال بخشنامه عفو سال ۱۴۰۱، همانند هزاران متهم و محکوم دیگر سال ۱۴۰۱، با صدور قرار موقوفی تعقیب مختومه شود.»

تبرئه نیلوفر حامدی از اتهام «همکاری با دولت خارجی متخاصم آمریکا»/ مابقی اتهامات نیلوفر حامدی قانونا مشمول بخشنامه عفو بهمن ۱۴۰۱ است،  ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۰، خبرگزاری خبر آنلاین: www.khabaronline.ir/news/1943832

با در نظر داشتن این مهم که در بیانیه وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران ذکر میشود:

با توجه به حضور منابع اطلاعاتی ما در تعدادی از دوره­‌های فوق­ الاشاره لذا مفاد آموزشی دوره­‌های مذکور و عناصر شرکت کننده در آن­ها در اختیار بوده، و بنا به ضرورت تعدادی از شرکت کنندگان بازداشت، تعدادی از آن­ها جلب همکاری و عده­‌ای دیگر تحت نظر سربازان گمنام امام زمان (عج) می­باشند و از ارتباطات آن­ها با مراکز مورد نظر برای حفظ اشراف اطلاعاتی استفاده می‌شود.

میتوان یقین حاصل کرد خانم های محمدی و حامدی جزء این دسته از افراد نیز نبودند چراکه هیچ تخفیف و سلب اتهامی تا زمان صدور رأی برای ایشان دیده نمیشود و 17 ماه بعد از بازداشت هم همکاری محلی از اعراب ندارد. بنابراین رفع اتهام همکاری ازیشان نه مقوله ای ظاهری و بخاطر همکاری پشت پرده که بخاطر روشن شدن حقیقت امر و کذب گویی سازمان های امنیتی بوده است. کجای دنیا دو سازمان امنیتی یک کشور همزمان دو نفر را متهم به فعلی آنهم در بیانیه ای رسمی میکنند که توسط دادگاه ابطالش روشن میشود؟، این چیزی جز اثبات بیسوادی مأمورین و کذب گویی دستگاه های امنیتی است؟!. به این چنین دستگاه هایی میتوان اعتماد کرد؟، پاسخ مسلماً منفی است.

قشری در داخل کشور ما که در فضای مجازی ارزشی خوانده میشوند و عبارت اند از یکی از خشک مغز ترین انسان های آفریده شده در عالم را زین پس در تمامی مطالب وبلاگ و... خود تحجر گرایان افراطی جمهوری اسلامی میخوانم که تفکرات ضد عقل و منطقی و بعضاً ضد دینی شان حتی در سازمان های امنیتی هم رسوخ کرده است و بدنبال برچسب زنی های بی مورد و بی دلیل به افراد هستند تا جای ممکن هرچه بیشتر بر طبل نفرت از جمهوری اسلامی در میان مردم کشور بکوبند و خود را تنها وارث حکومت میدانند. عملکرد ناشیانه و متکبرانه این افراد بگونه ایست که سخت است بر اساس عملکرد و نه شعارهای پوچشان تشخیص داد مدافع نظام هستند!.

عوض آنکه حمل بر برائت شود مگر آنکه سند متقن و دقیقی بدون هیچگونه شک و ابهامی پیدا شده و سپس علیه افرادی بصورت رسمی بیانیه صادر و مبادرت به بازی با آبرویشان کنند، چوب حراج به آبروی دو شهروند کشور با اتهام آموزش دیدن توسط دولت کشوری دیگر برای انجام فعالیت در داخل ایران که به طبع دلیل اتهام همکاری با دولت متخاصم توسط دادگاه باید همین بوده گزارش کذب بوده باشد زده و البته که بنابر عدل الهی کذب گویی خودشان برای مردم مسجل میشود و آبروی دو شهروند محفوظ می ماند. 

اشتباه کردن سازمان های امنیتی امری طبیعی هست اما اشتباهی به این فاحشی طی بیانیه رسمی این دو سازمان ناشی از جمود فکری هست. این دو خانم خبرنگار یا اساساً آموزشی بطور کل در هیچ مؤسسه یا... ای در خارج از کشور ندیده بودند و یا آنکه محلی که آموزش دیده بودند فی النفسه دال بر ارتباط نبوده و برخی افراد خاص بصورت گزینشی به سازمان های اطلاعاتی در آن دوره های آموزشی وصل میشدند که این دو نفر هم هیچ ربطی به این جریانات نداشتند.

اهتمامشان به نشر اخبار هم مشخصاً از باب اطلاع رسانی هیچ ایرادی نداشته و در صورتی که خبر دروغ نشر میدادند که این اتفاق هم نیافتاده است و دید انتقادی هم که نسبت به عملکرد حکومت داشتند با توجه به اصلاح طلب بودن رسانه هایشان مشی انتقادی داشتن اینان نسبت به عملکرد سازمان های انتظامی و امنیتی و به طبع همسویی با اعتراضات کاملاً طبیعی هست؛ از دل هیچ یک ازین موارد ارتباط با کشور خارجی استنباط نمیشود و صرفاً میتوان بنابر مواردی در قانون مجازات محکومیت هایی را مطرح ساخت.

البته که انسان های پاک و شریفی در سازمان های امنیتی ما پیدا میشوند و حمل بر امری مطلق نباید این موارد بشود ولی بهرحال بنظر میرسد آنها بروز و ظهوری در سطح مدیریتی ارشد بصورت محسوس ندارند. در حال حاضر با وجود دولتی اصلاح طلب بعید است وزارت اطلاعات با آن پشتوانه و سابقه ای که دارد دیگر این چنین ناشیانه عمل کند و تیشه به اعتبار خود بزند. اما اطلاعات سپاه به جهت آنکه تحت سیطره متحجرین از قبل بوده و هست انتظاری نیست عملکرد حرفه ای در سطح سازمان های اطلاعاتی فی المثل غربی داشته باشد و در حد اطلاعات عراق یا نهایتاً اطلاعات ترکیه عمل کند کاملاً طبیعی می باشد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳/۱۱/۱۳

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی