بی کفایتی بزرگان جبهه انقلاب، ناکارآمدی ایدئولوژی سیاسی!
بسم الله الرحمن الرحیم
میخواهم چند کلمه ای راجع به انتخابات اخیر سخن بگویم، من بعنوان فردی که چند دوره در سیستم انتخاباتی کشور بودم (منشی شعبه، رئیس شعبه، نماینده فرماندار شعبه و عضو ستاد انتخاباتی منطقه) اطمینان زیادی دارم که تقلب به شیوه ای که منجر به تغییر نتیجه شود در انتخابات ریاست جمهوری کشور ما بشدت دشوار بوده و نیازمند هماهنگی چند صد نفر در چند دستگاه کشوری میباشد که در عمل چه بسا ناممکن میتواند در نظر گرفته شود؛ جدای ازینکه این حجم از تقلب بنظرم محال است پنهان باقی بماند. بنابراین سخنم در اینجا بر اساس آرائی است که نتیجه کلی شان تقلب محسوب نشده و حاکی از یک افتضاح در عملکرد قشر ارزشی نظام سیاسی کشور است.
پیش از پرداختن به اصل مبحث خالی از لطف نیست دستمزد دست اندرکاران انتخابات را نیز بگویم چون در جامعه دیدم برخی فکر میکنند هزینه و مزایای خاصی دارد:
انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان 1402
عضو شعبه (رئیس، نایب رئیس، منشی): 900 هزار تومان
عضو شعبه (کاربر رایانه): حدود 1 میلیون و 50 هزار تومان
راننده و خدمات شعبه: 450 هزار تومان
ناظر شعبه: 1 میلیون تومان
ناظر مسئول شعبه: فکر کنم حدود 1 میلیون و 200 هزار تومان
نماینده فرماندار شعبه: فکر کنم حدود 1 میلیون و 200 هزار تومان
عضو ستاد انتخاباتی منطقه: حدود 2 میلیون تومان
انتخابات ریاست جمهوری 1403، دور اول
عضو شعبه (رئیس، نایب رئیس، منشی): 595 هزار تومان
عضو شعبه (کاربر رایانه): 720 هزار تومان
راننده و خدمات شعبه: 494 هزار تومان
ناظر شعبه: اطلاعی ندارم
ناظر مسئول شعبه: اطلاعی ندارم
نماینده فرماندار شعبه: 810 هزار تومان
عضو ستاد انتخاباتی منطقه: 1 میلیون و 80 هزار تومان
انتخابات ریاست جمهوری 1403، دور دوم:
هنوز واریز نشده است
مزایایی هم فی النفسه ندارد مگر آنکه در آزمون استخدامی آموزش و پرورش و دیگر اداره جات دولتی کمکتان کند یا اینکه کارمند دولت باشید.
دلیل اینکه انتخابات ریاست جمهوری حق الزحمه ای به مراتب کمتر از انتخابات مجلس دارد گرچه بطور علنی گفته نشده اما فکر کنم این است که انتخابات 1403 ردیف بودجه نداشت و ضمناً طی دو دور نیز به اتمام رسید آنهم در حالیکه سال بعد انتخابات شورای شهر را داریم که آن نیز ردیف بودجه جدایی را میطلبد و تمام اینها بار مالی مضاعفی را بر دوش دولت گذاشت.
پرده اول) درصد مشارکت و ترکیب آراء
آیت الله رئیسی در انتخابات 1400 که به لطف عدم تأیید صلاحیت آقای لاریجانی رقابت خاصی نداشت توانست با مشارکت 49 درصدی و 18 میلیون رأی به پیروزی برسد. این در حالی بود که ایشان در انتخابات 1396 با مشارکت 72 درصدی با 16 میلیون رأی شکست خورده بود. نتیجه 1400 گرچه به ضرر نظام اما برای رئیسی نوید بخش بود چون حدود دو میلیون افزایش آراء داشت.
وضعیت اما رفته رفته بدتر شد تا جایی که در انتخابات 1402 شاهد کاهش مشارکت بودیم و در نتیجه در سال 1403 فردی که در انتخابات 1400 رد صلاحیت شده بود و حتی در انتخابات مجلس 1402 هم هیأت اجرایی رد صلاحیتش کرده بود و بخاطر توصیه رهبر باقی مانده بود [مسلماً شورای نگهبان نیز رد صلاحیتش میکرد] به یکباره تأیید صلاحیت شده و انتخابات با مشارکت 50 درصدی توانست کمی وجه نظام را بهبود ببخشد.
نتیجه اما برای جبهه انقلاب افتضاح بود، این جبهه از 18 میلیون رأیی که در 1400 داشت به 13 میلیون رأی رسید در حالیکه درصد مشارکت نسبتاً یکسان بوده است. جبهه رقیب نیز گرچه از 23 میلیون 1396 به 16 میلیون رسید اما با توجه به وضعیت کشور و تسلط تعصبات ایدئولوژی محور بر خواست مردم و نیز چهار سال دوم روحانی و وضعیت اقتصادی، همین 16 میلیون نیز خیلی خوب بنظر میرسد.
پرده دوم) پوپولیسم در نقاب انقلابی مآبی!
روی سخنم حول دکتر زاکانی یکی از پست ترین افراد نظام سیاسی کشور است، از دروغی که در جریان مناظرات گفت و مسلماً و حکماً ادعای کذب و مستوجب فساد عقیده این فرد است (1) تا پرده برداشتن از فسادی که در دوره های قبل از وی نیز در شهرداری وجود داشته و این جرثومه فساد هیچ تلاشی در جهت از بین بردنش علیرغم داعیه ای که دارد نداشته است (2).
البته بنظر میرسد در میان اعضای دولت آیت الله رئیسی انسان کذاب شبیه به زاکانی بازهم پیدا شوند مثل معاون حقوقی رئیسی که در 23 خردادماه گفته بود از میان فرش های کاخ سعد آباد هیچ فرشی پیدا نشده (3) و اگر خاطرتان باشد سر قضیه این فرش ها جنجال سرقت براه انداختند و چقدر عقده گشایی کردند لکن فردای همان روز مشخص شد هیچ فرشی به سرقت نرفته و تمامی فرش ها در مراکز و دفاتر زیر مجموعه دولت بکار گیری شده بوده است و صرفاً جابجایی هایی بدون أخذ مجوز رسمی انجام گرفته بوده (4) اما این افراد بی شرف عذر خواهی کردند بخاطر عقده گشایی هایی که داشتند؟ خیر، بخاطر دروغ هایی که به خورد مردم دادند؟ خیر، پس لعنت به سیاستمداران دروغگو.
1. فیلم/پزشکیان بردش را مدیون این صحبتهای زاکانی است
2. پست فروشی در شهرداری تهران/ نرجس سلیمانی: اصل موضوع را تایید می کنم
3. دهقان: از 48 تخته فرش سرقت شده کاخ سعدآباد هیچ فرشی پیدا نشده است
پرده سوم) رأی به براندازی!
بخشی از آراء دکتر پزشکیان نه ماحصل رأی به خود ایشان که نوعی واکنش منفی نسبت به دکتر جلیلی و بخصوص مسئله فیلترینگ و حجابی بود که حامیانش ترویج میدادند. من کاری به این ندارم که افرادی بعضاً خط سفید [خطی که اینترنتش فیلتر نیست] و... دارند اما در عین حال مخالف همان اینترنت برای مردم هستند را چه قشری از حیوانات موجود بنامیم، مسئله بلایی است که این جماعت بر سر افکار عمومی آوردند و خود را به مثابه نظام و مردم را ضد خود کردند. کار تا جایی پیش رفته که عده ای از ترس اینان رأی به پزشکیانی دادند که حقیقتاً آن وجهه روحانی 92 و 96 را هم نداشته است. ما میدانیم سپاه و بطریق اولی تر بسیج همواره برای نامزدی خاص تبلیغ کرده و سنگ تمام گذاشتند و از بودجه و اعتبار خود خرج کردند، حتی به صراحت در جلسه مربوط به انتخابات 1400 در مسجد محمدیه اصفهان یکی از بسیجیان ارشد معترض بود که چرا در 1396 زودتر به تبلیغ آیت الله رئیسی روی نیاوردند [اسم از مکان آوردم که بدانید گزافه گویی نمیکنم]. با این حال، نه تنها شکست خوردند که شاهد ریزش 5 میلیونی آراء بودند، این فضاحت است.
وقتی که به صراحت از هشت هزار خودرویی که بدلیل حجاب توقیف شدند سخن میگویند (1) باید متوجه باشند که چیزی جز کینه و نفرت آن 8 هزار نفر را که نخریدند و یا هنگامی که آمارها از دهن کجی مردم به فیلترینگ مضحک نظام سخن میگویند (2) که البته این دهن کجی را در آمار مدیر همراه اول نیز میتوان دید (3).
1. نیروی انتظامی درباره توقیف 8000 خودرو اطلاعیه داد
2. شکست مکرر فیلترینگ در آینه آمار / ایرانی ها به کدام شبکه های اجتماعی علاقمند هستند؟: آمار استفاده از این پلتفرم ها در کشور با وجود پدیده فیلترینگ جالب و قابل بحث است. آن طور که آمار پیمایش ملی فرهنگ رسانههای اجتماعی در ایران نشان می دهد، پنج رسانه اجتماعی پرطرفدار در کشور به ترتیب ۷۲ درصد اینستاگرام، ۵۲ درصد تلگرام، ۴۶ درصد واتساپ، ۴۲ درصد روبیکا و ۳۲ درصد ایتا بوده اند. این پیمایش با شرکت ۱۴ هزار و ۵۰۵ نفر انجام شد که یکی شروط شرکت کنندگان این بود که افراد حتما کاربر شبکههای اجتماعی باشند. رسانه اجتماعی نیز شامل شبکههای اجتماعی، پیامرسانهای اجتماعی و شبکههای اجتماعی پخش ویدیو، شبکههای خرید کالا و خدمات و بازیها تعریف شده است. جامعه آماری که در این پیمایش شرکت کردند شامل افراد ۱۵ سال در ۳۱ استان بود که ۴۷ درصد از آنها مرد و ۵۳ درصد را نیز زنان تشکیل می دادند. البته لازم به ذکر است که ۲۴ درصد از این جامعه آماری اعلام کردند به هیچ وجه از شبکههای اجتماعی داخلی استفاده نمیکنند. ۱۳ درصد نیز اعلام کردهاند که به هیچ وجه از شبکههای اجتماعی خارجی استفاده نمیکنند.
پرده چهارم) دروغ در نقاب انقلابی بودن!
از افتضاحات ریشه دار در کشور که در دوران آیت الله رئیسی امتداد داشته است بگذریم مثل مقوله برق (1) در این قسمت میخواهم ناظر به دروغ هایی سخن بگویم که برخی در جبهه انقلاب به خورد مردم دادند. اولین مورد مقوله برجام است، دکتر روحانی طی سخنانی که با اعضای دولت خود چندی پیش داشت به 32 ماه ابتدایی خود و دستاوردهایی اشاره کرد که رئیسی در خواب هم نمی دید به آنها برسد آنهم با وضع افتضاحی که نظام در دوران سه ساله وی و چهار سال آخر روحانی داشت (2) من جمله تورم تک رقمی (3) در مقابل تورم افتضاح دولت رئیسی (4) که مشخصاً تمام اینها بخاطر برجام بود چون تنها تفاوت دور اول روحانی با دور دوم و افتضاحی که به بار آمد مقوله برجام و گشایش مالی برای ایران بود. با این همه اسناد و داده های معتبر تا حد کاهش قیمت طلا طی سالهای 92 الی 94 که مقوله منحصر به فردی محسوب میشود اما عده ای جاهل فاقد شعور سیاسی و سواد لازم منکر دستاوردهای برجام میشوند، به چه علت؟! جز اینکه بودجه های دریافتی و اعتبار کاذبشان در کوبیدن موارد مثبتی است که هیچ نقشی در رسیدن نظام به آن نداشتند؟.
مقوله بعدی خانه مادری آیت الله رئیسی است، وقتی ایشان فوت کردند با استناد به خانه مادرشان از ساده زیستی سخن گفتند، در حالیکه نمی فهمم خانه مادر فرد چه ربطی به خودش دارد اما وقتی از ساده زیستی پزشکیان بواسطه خانه شخص خودش سخن گفته شد (5) قشر ارزشی لال شدند. گرچه من هیچ یک ازین ادعاها را قبول ندارم چون هر مسئولی فشار وارده بر مردم عادی را درک میکرد محال ممکن بود با لبخند و دیدارهای متعدد به گذران خوش اوقات مسئولیت خویش برسد [و یا سفر استانی با هواپیما و بالگرد و خدم و حشم و خرج بودجه کشور، برای همین است که اوضاع کارگران معدن در دوران آیت الله رئیسی هیچ تغییری نکرد با اینکه بواسطه یک دستور ساده میتوانست گشایشی در کار ایشان حداقل حاصل شود آنهم در شرایطی که صادرات محصول داشتند (6)، وضعیت بازار مسکن را نیز میتوان اضافه کرد (7)].
1. ترکیه با یک میلیون و 132 هزار و 567 مگاوات ساعت بیشترین میزان مصرف برق سال را به ثبت رساند / چرا ترکیه با یک میلیون مگاوات مصرف برق، آخ نگفت؟ / هشدار به دولت پزشکیان برای دام خاموشی
2. روحانی: هیچ وقت در تاریخ ایران بعد از جنگ جهانی دوم سه سال متوالی تورم 40 درصدی نداشتیم؛ در این 3 سال تورم بالای 40 درصد بود / شاخص فلاکت در این 3 سال، در تاریخ قبل و بعد از انقلاب بینظیر بود ؛ پاسخ دکتر روحانی به ادعاهای دروغ برخی نامزدها در مناظرات انتخاباتی
3. تورم تک رقمی در دولت اول روحانی
4. آمارهای گمراهکننده رئیسی درباره کاهش 20 درصدی نرخ تورم
5. خانه پزشکیان مورد توجه کاربران توییتر (+عکس) / از مبل های قدیمی و کاپشن پزشکیان تا جوراب خاتمی
6. روایتی از جان باختن کارگر معدن زغال سنگ « آبنیل » کرمان
7. این است وضعیت بازار مسکن که دولت سیزدهم به پزشکیان تحویل می دهد/ هیچ شاخصی بهتر از 3 سال پیش نیست
هر دولتی حتی پر فساد ترین دولت زمان پهلوی هم دستاوردهای خود را داشته است، فلذا وقتی میگوییم دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی دیگر کسی نمیگوید کدام رئیس جمهور، بلکه میگویند نظام در مجموع به این دستاوردها رسیده است. البته که زمان ما با پهلوی قابل قیاس نیست و در مجموع جمهوری اسلامی شرف دارد به زمان پهلوی. در پایان ذکر این نکته خالی از لطف نیست که سیاه نمایی این قشر مثلا ارزشی در حقیقت تیشه به ریشه نظام است چون نمیتوان گفت نظام دستاورد داشته ولی سه رئیس جمهورش نقش در خور توجهی نداشته باشند اتفاقاً هر دستاوردی بوده بخش اعظمش بر عهده دولت بعنوان قوه مجریه این کشور بوده و هست و خواهد بود.
مشخصاً عملکرد دو سال اول دکتر پزشکیان معیار خواهد بود، طبیعتاً اگر ایشان نتواند وضعیت را بهبود ببخشد و مشابه آیت الله رئیسی یا آیت الله روحانی در دور دومش، به لفاظی و آمار سازی بپردازد رأی سفید گزینه مطلوب من خواهد شد. گرچه بطور جد امیدوارم ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) هرچه زودتر اتفاق بیافتد و بساط تمام این انتخابات های ریاست جمهوری و... برچیده شود.